За туристи

Бяла – скритото съкровище на Черно море

Слънчев, тих и спокоен, Бяла е един от тези градове, които сякаш остават в сянката на по-големите. А не трябва. Макар да е малък, курортът предлага чудесни условия за отдих през летния сезон. Намира се на еднакво разстояние от Варна и Бургас, което го превръща в своеобразна граница между северното и южното ни Черноморие. Ето и малко повече информация за тези, които обмислят да го посетят. Споделяме какво може да очаквате от посещението си на града. 

Плажна ивица

Започваме с това, което вълнува всеки избрал да почива на морето – плажа. Плажната ивица в Бяла е една от най-дългите у нас. Имайте предвид, че пътят до централния плаж е малко стръмен. Но самият плаж е чист, с бял пясък, а водата му – прозрачна. Редуват се прекрасни гледки с високи скали и пясъчни дюни. Части от Камчийска планина попадат в границите на Бяла, което обуславя на места скалистите брегове.

Сред предимствата на плажа е, че е охраняем. Спасители се грижат за безопасността на посетителите. Осигурени са също платени чадъри и шезлонги. За тези, които предпочитат да плажуват безплатно, има свободна зона. Не липсват и заведения в близост. 


Опции за настаняване

Бяла предлага различни възможности за настаняване. Може да отседнете в къща за гости, хотел или апарт комплекс на плажа Бяла. Ние ви препоръчваме последния вариант. Разбира се, съобразете избора на място с предпочитанията и своя бюджет. Ние ви насочваме към апартхотел, тъй като престоят осигурява множество предимства. Сред тях са обслужване на хотелски принцип, достъп до красива гледка и близост до забавленията на плажа. 


Забавления
Трябва да отбележим, че градът е спокоен и тих като цяло. В него не кипи шумен нощен живот. Подходящ е за семейства с деца, които искат да се откъснат от градската среда. Въпреки това предлага и разнообразни варианти за търсещите забавления. В Бяла може да карате водно колело, банан или джет, или да се разходите с лодка. Може и да се спуснете по водната пързалка. Тя е чудесна опция, ако търсите повече забавление и адреналин. Разположена е на плажа и със сигурност ще ви допринесе за приятното ви прекарване.

Ако искате да карате сърф, може да го направите в местността Кара Дере. Намира се на по-малко от 20 минути с кола от Бяла и предлага добри условия за практикуване на спорта. По време на престоя си в Бяла може да посетите екопътека “Калето”, зоологическата градина в село Горица (на 7 км) и базиликата, намираща се на нос Св. Атанас. Самия град не предлага много места за посещение, но районът около него е интересен. Разходка до Обзор също е добра идея, ако искате да разнообразите почивката си.


Бяла съчетава предимствата на морето и тези на планината. Посетителите на курорта могат да се насладят на чист въздух и на нежния полъх на морския бриз. 

Свързани статии

Back to top button
error: Content is protected !!