За туристи

Какво да сложим в плажната чанта? – топ 10 продукта (част 2)

В част 1 обсъдихме 5 продукта, които е препоръчително да вземем с нас на плажа. Днес продължаваме. Ще ви споделим още 5 неща, които не бива да пропускаме да добавим в плажната чанта. 

Калъф за телефон

Тук става въпрос за такъв, който предпазва устройството от вода и пясък. Този на пръв поглед дребен аксесоар може да ви спести много главоболия. Ако не защитите по най-добрия начин телефона си, рискувате плажното олио да се разлее върху него. Възможно е и да нараните дисплея си с пясъка. Вероятно се чудите как ще говорите, ако някой ви звънне. Добрата новина е, че повечето калъфи се предлагат заедно с жак. Благодарение на него може да разговаряте, без да се налага да вадите устройството от калъфа. Така ако някой ви се обади, докато сте на плажа, може да вдигнете лесно и бързо.

Фотоапарат

Плажът носи многобройни възможности да направите интересни снимки. Може да снимате пясъка, водата или себе си на фона на морския хоризонт. Разбира се, може да използвате и телефона си. В днешно време някои телефони правят по-добри снимки и от професионален апарат. Каквото и устройство да изберете, уверете се, че сте го сложили в чантата си. Така няма да пропуснете да уловите красивите моменти. 

Издаваме ви, че прекрасни снимки се получават, ако спазвате правилото на златния час. Това е първият час след изгрев и последния час преди залез. По това време слънцето е ниско в небето, което създава много приятна и мека светлина. Някои фотографи дори го наричат “магическо време” и “вълшебен час”, защото през това време няма остри сенки и яркостта на небето съвпада с тази на уличните светлини. “Златният час” всъщност трае по-малко от час. Продължителността му варира според сезона, но обикновено е 20-30 минути. 

Плажна хавлия

На пазара има многообразие от разцветки, форми и размери на предлаганите продукти. В последните няколко години голяма популярност добиха тези с форма и изображение на различни храни – пица, хот дог, диня и др. Въпреки това ви съветваме да не се водите по модата, а да изберете такава, която ще ви е удобна за използване. 

Екипировка за шнорхелинг

Ако сте решили да се гмуркате, не забравяйте да добавите и аксесоарите за шнорхелинг. Маска, плавници и шнорхел са препоръчителни, за да наблюдавате подводната флора и фауна. Добри условия за гмуркане предлага курортът Златни пясъци. Ако сте решили да го посетите и търсите къде да отседнете, вижте нашето предложение тук

Портмоне и пари

Колко пари да вземете със себе си решавате вие. Вие най-добре знаете колко бихте похарчили. Ние обаче ви съветваме да ги размените за дребни предварително. Най-добре си вземете малко портмоне, в което да сложите дребни банкноти и стотинки. 

Свързани статии

Back to top button
error: Content is protected !!