За туристи

Какво да сложим в плажната чанта? – топ 10 продукта (част 1)

Мечти за красиви плажове, ярко слънце и сини вълни изпълват съзнанието ни. Нямаме търпение да посрещнем лятото. Съвсем малко ни дели от любимия сезон и мечтаната почивка. Ако и вие планирате да прекарате лятната отпуска на морето, тази статия е за вас. Днес си говорим за тези продукти, които не бива да пропускаме да вземем с нас на плажа. 

Слънцезащитен крем

Макар това да не е класация, поставяме слънцезащитата на първо място. Всички знаем колко опасно може да бъде продължителното излагане на слънце, нали? Затова най-напред сложете в чантата си слънцезащита. Може да изберете крем, спрей или лосион. Без значение на какво ще се спрете, уверете се, че продуктът е с висок фактор и доказан произход. 

Шапка и слънчеви очила

Някои дами ги възприемат като аксесоари, които подчертават плажната им визия. Според нас обаче те са необходимост. Особено когато става въпрос за разходки по плажната ивица. Разходките са често предпочитани от избралите да летуват в хотели в близост до плажа. Ако и вие търсите хотел на първа линия, вижте тук едно страхотно предложение.

Когато избирате шапка и слънчеви очила, се стремете да бъдат не само красиви, но и предпазващи от слънцето. Нашият съвет е да си вземете шапка с широка периферия и качествени слънчеви очила. Това ще гарантира по-голяма защита на лицето, врата и раменете ви. 

Вода

Наред със слънцезащитата, хидратацията също е от голямо значение. Слънчевите лъчи изтощават организма и е важно да имате под ръка шише с вода. Дори да не сте жадни, се уверете, че приемате достатъчно количество вода през деня. В противен случай в края му ще се чувствате изморени. 

Нещо за хапване

Сигурни сме, че след часове, прекарани в забавления, ще ви се прииска да хапнете нещо вкусно. Може да приготвите от предходния ден сандвичи. Добра опция също е да имате под ръка крекери, дребни соленки или солети. 

Разбира се, може да си вземете нещо за ядене и от местата около плажа. В повечето случаи в близост има заведения, от които може да си поръчате храна. Вариант е също да купите нещо от търговците, които се разхождат по плажа. Най-често те предлагат царевица, гевреци и сладолед. 

Нещо за четене и слушане

Какво по-хубаво от това да научите нещо ново, докато събирате слънчев загар. Докато се печете на плажа, може да четете книга или да разлиствате любимо списание. Ако пък вашият начин за откъсване от реалността е музиката, подготвите плейлист с предпочитани песни и си вземете слушалки. 

Още идеи какво да сложите в плажната чанта може да видите в част 2.

Свързани статии

Back to top button
error: Content is protected !!