Интересно

Дългосрочен наем на коли София – за какво да внимаваме

Да не зависиш от разписания на градски транспорт, да тръгваш, когато пожелаеш, да определяш изцяло маршрута си. Това са все предимства, които собственият автомобил дава. В днешно време да имаш автомобил е необходимост. Ако по една или друга причина не разполагате с такъв, може би е добър вариант да обмислите да наемете автомобил за дългосрочен период. Дългосрочните наеми обикновено излизат по-изгодно, а условията, които компаниите предлагат, са по-гъвкави. 

Днес споделяме с вас 5 важни неща, които да вземете предвид при дългосрочен наем на автомобил. 


1.Разберете какво е включено в цената и какво се заплаща допълнително

Важно е да сте наясно какво точно е включено в наемната цена и какво бихте могли да получите срещу допълнително заплащане. Някои компании предоставят детско столче срещу допълнително заплащане например, докато други го предоставят безплатно. Rent a car Adria е подходяща опция, ако сте се насочили към дългосрочен наем на коли София и търсите компания, предлагаща гъвкави условия и безплатно столче за деца. 

За спокойствието на своите клиенти някои компании предлагат денонощна пътна помощ. Възможно е цената за наемане на автомобил да е по-висока, но ако тази помощ е включена в нея, то напълно си заслужава. В случай на инцидент може да разчитате на съдействие от страна на компанията.

Когато говорим за цени, трябва да отбележим също, че ако извършите нарушение, докато сте в автомобила, глобата трябва да се покрие от вас. Затова ви съветваме да се грижите за автомобила сякаш е ваш собствен. Следвайте правилата за движение и спазвайте добре ограниченията. 


2. Огледайте общото състояние на автомобила, преди да го наемете

Вижте как изглежда автомобила отвътре и отвън. Проверете дали има драскотини и други “козметични дефекти”, преди да сте потеглили. В противен случай рискувате, когато върнете автомобила, компанията да помисли, че вие сте ги причинили. 


3. Поинтересувайте се дали резервоарът е пълен и какъв е разходът на автомобила

Може би един от най-важните въпроси, когато става въпрос за коли – без значение за покупка или наем, е “Колко харчи?”. Поинтересувайте се какъв е разходът за гориво и дали резервоарът е пълен. Практиката е автомобилът да се предава зареден догоре, за да може шофьорът директно да потегли. Не забравяйте да попитате и дали трябва да върнете автомобила с пълен резервоар. 


4. Проучете има ли лимит на километрите

Разберете дали има лимит на километрите, които може да изминете. Когато има такъв, всеки надлимитен километър се заплаща допълнително. Проучете добре условията, за да не бъдете изненадани впоследствие с допълнителни такси.


5. Проверете какви документи се искат за наемането на автомобила

Не забравяйте да носите документи за самоличност – лична карта, шофьорска карта, банкова карта. Практиката показва, че компаниите за отдаване на автомобили под наем обикновено искат депозит в определен размер. В края на периода, след като върнете автомобила, той се възстановява. 

Back to top button
error: Content is protected !!