Интересно

Детокс терапия – що е то?

Детокс терапията нашумя много в последните години. Няма как да не сте чували за нея. Знаете ли обаче какво представлява тя? Днес ви разказваме за нейната същност, както и за ползите за организма, ако правите редовно детокс терапии.


Детокс терапия: Какво представлява?

Детоксът е прочистване на тялото от тези токсини, от които не може само да се освободи то. В тялото на човек ежедневно попадат много токсини. Някои при контакт с външната среда, други – чрез храната и напитките, които приемаме всеки ден. Човешкият организъм е устроен така, че да се освобождава от част от ненужните вещества – чрез черния дроб, бъбреците, червата, кожата. Не от всички токсини обаче организмът може сам да се пречисти. И точно в такива ситуации е хубаво да се правят детокс терапии.

Детокс терапиите помагат да поддържаме отделните системи на тялото в баланс. А балансът е ключов, когато става дума за здравословен и пълноценен начин на живот. Баланс на тялото и хармония на ума, за да се чувствате добре и да изглеждаме добре.


Детокс терапия: Ползи и предимства

Основната цел на детокса е да пречисти организма – да “изхвърли” натрупалите се вредни вещества и да го подхрани с полезни такива. Детоксът укрепва имунната система. Изхвърляйки токсините от тялото, ние предпазваме организма от настинки и вируси и подобрявамме способността му да се самолекува, в случай че вирусите се опитат да ни атакуват. Премахвайки вредните вещества от тялото, това неимоверно се отразява и на кожата. Няма да сгрешим, ако кажем, че детоксът влияе положително върху кожата. Прави я свежа и здрава. Допринася за забавяне процесите на стареене, което сигурни сме, ще зарадва всяка дама.

Или ако трябва да обобщим основните ползи от детокс терапията, това са:
– Подсилва имунната система;
– Влияе положително върху състоянието на кожата;
– Подобрява качеството на живот като цяло.


Детокс терапия: Как да разберете, че имате нужда?

Сред симптомите, подсказващи, че е добра идея да помислите за детокс терапия, са:

  • често главоболие;
  • умора и отпадналост;
  • слабост и болки в мускулите и ставите;
  • натрупани мазнини в областта на корема;
  • акне и проблеми с кожата;
  • честа промяна в настроението и др.

Много специалисти определят есента като подходящо време. Така че ако досега сте се колебаели дали да го направите, сега е точното време да се погрижите за себе си. Разбира се, доверете се на специалист, който да изготви индивидуална програма. В интернет пространството вероятно ще откриете десетки, ако не и стотици предложения как да го направите в домашни условия. Но за да може да има положителен ефект, е важно да бъде отчетено индивидуалното ви здравословно състояние.

Back to top button
error: Content is protected !!