Интересно

Луксът в интериора на българските хотели

Схващането за луксозен хотел предполага обективната му оценка по звездната скала от 1 до 5. Колкото повече звезди има мястото за настаняване, толкова повече удобства трябва да притежава. Всеки един луксозен хотел има актуална страница в интернет пространството, както и допълнителни външни източници, от които може да се направи резервация за посещение. 


Именно тези външни източници имат опцията гостите да оценят хотела по скала от 1 до 10 и да заявят оценката си публично. Тази обратна връзка е в полза не само на хотелите, които трябва да подобрят обслужването си, а и на бъдещите гости, които искат да знаят какво да очакват от мястото.


Какви удобства можем да очакваме от хотели лукс?

Понякога броят на звездите не е показател за това колко доволни ще останат гостите след посещението си. Например хотел 2 звезди може да има оценка 9.3 от 10, което го прави силно предпочитан.


Хотелите в България предлагат както се казва „от пиле- мляко“. Предимствата и удобствата, които предлагат, може да са:

  • Разположение на първа линия или в близост до забележителности – като хотел Antik в Балчик например (https://hotelantik.eu/), който се намира на първа линия и в близост до плажа и яхтеното пристанище в морския град;
  • пакет all inclusive или удобен ресторант с ежедневно приготвена вкусна храна;
  • изискан интериор както на общите части на хотела, така и на апартаментите, които се предлагат;
  • съдействие при организация на транспорт от близко летище до хотела или обратно
  • в рамките на хотела може да са изградени магазини и оптики
  • апартаментите в апартхотели са изцяло пригодени за нуждите на едно домакинство, като освен това могат да бъдат и удобно място за home office;
  • Фитнес зали, анимация за деца, жива музика, билярд, игрище за голф, басейни;
  • Денонощна рецепция и ежедневно почистване, събуждане по телефона;
  • климатик, ютия, сешоар, тоалетни принадлежности, пералня, ютия, румсървиз;
  • спа,  салон за красота, парна баня, турска баня, хидромасажна вана, солариум и сауна.


Интериор

Стаите са просторни и имат: спално помещение, кът за хранене и кът за сядане, голям телевизор, разтегателен диван и задължително климатик. Според местоположението от някои  апартаменти в луксозните хотели  се разкрива и величествена гледка от балкона.

Подовата настилка е ламиниран паркет или мокет. Осветлението е леко, ненатрапчиво и достатъчно. В някои хотели можем да намерим комплимент – бонбони или шоколад на възглавницата си. В баните задължително се слагат лични принадлежности като малки сапунчета, шампоан и душ-гел.


Цветове

Комбинацията от бяло спално бельо и интериор с цвят шампанско създава една луксозна атмосфера, стил и комфорт, подчертавайки добрия вкус. Спалното бельо най- често е бяло, рядко с цветни акценти. Белият цвят е абсолютен символ на чистотата и неподправеността, така можем да познаем и колко грижлив е хотелът към детайлите. Цветът слонова кост също е модерен и предпочитан и излъчва аристократичност и величие. Завесите в слонова кост са символ на лукс и изисканост.


Впечатления

Доброто аранжиране и правилно позициониране на мебелите във фоайето създават чувство на подреденост и спокойствие. Впечатление правят също идеално изгладените и изпънати чаршафи и грижливо сгънатите най- често в някаква форма хавлиени кърпи. 

Не на последно място, в днешни дни се държи много на доброто обслужване. Служителите са усмихнати, отзивчиви и изключително отдадени на идеята да накарат гостите да потънат в безгрижие и да се чувстват специални. Всичко това определено оставя запомнящ се, положителен спомен от почивката и предразполага гостите да се връщат отново и отново.

Back to top button
error: Content is protected !!