За туристи

Ето къде може да хапнете вкусно край Шумен

От Шумен сте или сте планирали почивка в района? И в двата случая вероятно търсите ресторант Шумен, където може да похапнете вкусно. Тази статия е за вас. Разказваме ви за Странноприемница Стара Плиска и по-точно за нейния ресторант.


Кулинарни изкушения
Ресторантът дава възможност да опитате традиционни предложения от българската, арменската, руската и грузинската кухня. Неповторими вкусове и аромати от четирите кухни са отлично комбинирани в едно меню. Ако ви е любопитно какво представлява грузинската супа харчо или какъв е вкусът на хачапури или кебап на жар по арменски, то това е правилното място за вас.


Менюто е така подбрано, че да ви отведе на своеобразно кулинарно пътешествие. Достатъчно е само да посетите Странноприемница Стара Плиска и нейния ресторант, за да разнообразието своя престой в първопрестолната столица.


Идеалното място за събития
Освен че храната е вкусна и разнообразна, обстановката е приятна, а обслужването – гостоприемно. Ресторантът е подходящ за организиране на тържества – фирмени и от личен характер.


Независимо дали става въпрос за сватби, рождени дни, кръщенета или други специални поводи, сте добре дошли. Няма значение и дали сте голяма компания или планирате празненство в тесен семеен кръг – очакват ви вкусна храна и уютна атмосфера. Странноприемницата е част от комплекс Стара Плиска, заедно с Двора на кирилицата. В последния има малък параклис. Може да кажете “да” в първопрестолна Плиска.


Със своята вътрешна част с капацитет от 150 места и прекрасна лятна градина с допълнителни 200 места, ресторантът на Странноприемницата предлага комбинация от уют, красота и гастрономични изкушения. Идеалната комбинация, за да бъде вашето събитие незабравимо.


Вътрешната част на ресторанта е с уникален интериор, който напомня за славното българско минало. Ако искате събитието ви да се проведе на открито, под слънчевите лъчи, по-добре заложете на лятната градина. Тя е подходяща за по-големи компании.


В заключение
Независимо дали сте за кратко в града или сте местен жител, ресторантът на Стара Плиска ще ви изненада приятно с разнообразието си от предложения. Мястото е подходящо и за организиране на събития. Може да се свържете с ресторанта на следния телефонен номер: 0897 097 268.

Свързани статии

Back to top button
error: Content is protected !!