За туристи

Почивка на Южното Черноморие: Лято в Китен или Несебър

Лятото е това време от годината, в което се отдаваме на почивка и приключения. Има много прекрасни дестинации по света, но когато става въпрос за слънце, море и all inclusive на Южното Черноморие сред топ изборите са курортите Китен и Несебър. 


Китен и Несебър – Две от бижутата на Южното Черноморие

Китен е курортен град, неголям по площ, но радващ се на голяма популярност. Разположен е на Южния бряг на Черно море, в близост до град Приморско. Привлича хиляди туристи всяко лято с хубавите си плажове и разнообразието от възможности за активен отдих. Искате да видите историческото наследство на района? Една разходка из Стария Несебър е достатъчна. Искате да карате водни ски? Има я и тази възможност. Ветроходство, конна езда, забавления в лунапарка – да, да и пак да. Всичко това ще ви предложи Китен.

Несебър също е идеална дестинация за вашата лятна почивка особено ако търсите настаняване на база ол инклузив. В Несебър all inclusive хотели не липсват, а с този тип настаняване ще си гарантирате изхранване няколко пъти дневно, забавления в хотела и активен отдих в басейн например. 


Плажни забавления и кристално чисти води

Едно от нещата, с които Китен и Несебър привличат толкова много туристи всяка година, са плажовете. Плажната ивица с фин пясък и чистите води на Черно море обуславят идеални условия за пълен релакс. В Китен може да отидете на Южния плаж или на Северния, носещ името Атлиман. Несебърските плажове също се делят на Северен и Южен, но има и още един, носещ името Плакамото. 

Курортите предлагат нещо за всеки вкус и възраст. За любителите на активния отдих, възможностите са безброй – от водни спортове до екскурзии край близките градове. Намерете време да разгледате Стария Несебър – предлага уникален поглед в миналото на региона.


Настаняване и комфорт

Има разнообразие от хотели, апартаменти и вили, предоставящи уют и комфорт през целия период на почивката ви. Много от тях предлагат и изглед към морето, което е гаранция за красиви снимки, незабравими изгреви и вълшебни залези.


Финални думи

Бъдете сигурни, че на Южното Черноморие ще намерите всичко необходимо за едно незабравимо лято. Не чакайте – разгледайте оферти за почивка в Несебър или Китен и резервирайте своята почивка. 

Свързани статии

Back to top button
error: Content is protected !!