Интересно

Хостел – какво да очаквате от този тип настаняване?

Когато планираме пътуване, често хабим часове в търсене на перфектния хотел, обсъждаме удобствата, цените и др. По този начин често се губим в планове и забравяме накъде сме тръгнали. Все пак, поговорката казва, когато сме в Рим, да видим папата, а не ранга на хотела. Днес открехваме вратата към един минималистичен и до голяма степен непретенциозен вид настаняване – хостел. На тези от вас, които не се страхуват да се впуснат в такова приключение, ще разкажем какво ви очаква при отсядане в хостел и защо много пътуващи го предпочитат. 

Предимствата да отседнеш в хостел

Разбира се, хостелите не са особено луксозни, не могат да се похвалят със спа процедури и басейни, но ето някои неща, които ще ви грабнат.

На първо място, ако пътувате често, знаете, че това е изключително скъпо хоби. Хостелите предлагат в пъти по-бюджетно настаняване. Това е така поради факта, че помещението, в което ви настаняват, споделяте с други хора. Хубавото тук е, че делейки си стая, намирате и общувате с хора, които споделят вашата страст към авантюристични пътувания, а така се зараждат приятелства за цял живот. 

Друга предимство е, че повечето хостели са гъвкави по отношение на настаняването – например, можете да отседнете за по-продължителен период, ако е нужно, или да се настаните в по-нетрадиционни часове при пътуване късно вечер.

Повечето хостели имат обособена кухня, в която, за разлика от хотелите, сами решавате кога и какво ще си сготвите. 

Бонус: Нашето предложение за разположен в София хостел – Green Cube

Ако посещавате българската столица и си търсите изгодна оферта за настаняване, даваме ви идея. Разположен в центъра на София хостел Green Cube е единственият в България, изграден по японски модел, хостел с капсули. В близост ще откриете идеални маршрути за разходка, както и много от забележителностите на столицата. На 5 минути пеша се намира Централната авто- и жп гара, което е отлично удобство за тези от вас, които пътуват с автобус или влак. Отсядайки в Green Cube, не пропускайте да посетите емблематичните НДК и Катедрала “Св. Ал. Невски” или просто да се разходите по Витошка. 

Удобствата, които Green Cube предоставя на своите гости, далеч не са малко. На територията на хостела ще намерите перално помещение, кухни и трапезарии, Wi-Fi и кабелна телевизия, както и малка библиотека. За дъждовните дни, в които ще останете вътре, те предлагат и настолни игри, с които да се забавлявате.

Свързани статии

Back to top button
error: Content is protected !!